O se talanoaga puupuu e uiga i le galuega faavae ma le faaaogaina o valve positioners

Afai e te savalivali solo i le falea'oga o fale kemikolo, e mautinoa lava e te va'ai i ni paipa ua fa'apipi'iina i alavai lapotopoto, o lo'o fa'atonuina alatoto.

Pneumatic diaphragm fa'atonutonu valve

E mafai ona e iloa nisi faʻamatalaga e uiga i le valve faʻatonutonu mai lona igoa.O le upu autu "tulafono faatonutonu" o lona fetuutuunaiga tulaga e mafai ona fetuutuunai fa'atonu i le va o le 0 ma le 100%.

E tatau i uo fa'aeteete ona iloa o lo'o i ai se masini o lo'o tautau i lalo o le ulu o alatoto fa'atonutonu ta'itasi.O i latou e masani i ai e tatau ona latou iloa o le fatu lea o le valve faʻatonutonu, le valve positioner.E ala i lenei masini, e mafai ona fetuunai le leo o le ea i totonu o le ulu (pneumatic film).Pulea tonu le tulaga o le valve.

Valve positioners e aofia ai le atamai faʻatulagaina ma masini faʻapipiʻi.O le asō o loʻo tatou talanoaina le faʻaogaina o masini faʻapitoa, lea e tutusa ma le tulaga faʻaalia i le ata.

 

Ta'iala galue o masini pneumatic valve positioner

 

Fa'ata'otoga fa'atulagaina o Valve

O le ata o loʻo faʻamatalaina ai vaega o le masini pneumatic valve positioner taʻitasi.O le isi laasaga o le vaʻai pe faʻapefea ona galue?

O le puna ea e sau mai le ea compressor o le nofoaga compressor ea.O lo'o i ai se fa'amama fa'amama fa'aitiitiga valve i luma o le alavai puna o le valve positioner mo le fa'amamāina o le ea fa'amalosi.O le puna o le ea mai fafo o le alatoto faʻaitiitia le mamafa e ulufale mai i le vaʻa tuʻu.O le aofaʻi o le ea e ulufale atu i le ulu o le membrane o le valve e faʻamoemoeina e tusa ai ma le faailo o le gaosiga o le pule.

O le faʻailoga eletise e faʻaogaina e le pule o le 4 ~ 20mA, ma le faʻailoga pneumatic o le 20Kpa ~ 100Kpa.O le liua mai le eletise eletise i le pneumatic signal e faia e ala i se eletise eletise.

A fa'aliliuina le fa'ailo fa'aeletise a le pule i se fa'ailo kesi talafeagai, ona fa'agaoioi loa lea o le fa'ailoga o le kesi ua liua i luga o le pu.Lever 2 e fa'ata'amilo i le fulcrum, ma le vaega pito i lalo o le lever 2 e alu i le taumatau ma fa'alatalata atu i le isu.O le mamafa o le pito i tua e faʻateleina, ma a maeʻa ona faʻateleina e le pneumatic amplifier (o le vaega e itiiti ifo nai lo le faʻailoga i le ata), o se vaega o le puna ea e auina atu i le potu ea o le diaphragm pneumatic.O le a'a o le alatoto e ave i lalo le totonugalemu o le valve ma otometi lava ona tatala le valve.fa'aitiiti.I le taimi lea, o le u'amea fa'afofoga (o le sasau i le ata) e feso'ota'i i le alavai e fa'asolo i lalo fa'ata'amilo i le fulcrum, ma mafua ai ona fa'agasolo i lalo le pito i luma o le au.O le kamela fa'apitoa e fa'afeso'ota'i i ai e ta'amilo i le fa'afeagai i le itu taumatau, ma o le ta'avale e taamilo fa'asaga i le uati ma aga'i i le agavale.Fa'aloaloa le puna o fa'amatalaga.Talu ai o le vaega pito i lalo o le puna o faʻamatalaga e faʻalautele ai le leve 2 ma agai i le agavale, o le a oʻo atu i le paleni malosi ma le faʻailoga o loʻo galue i luga o le paʻu, o lea e faʻamautu ai le valve i se tulaga ma e le minoi.

E ala i le folasaga o loʻo i luga, e tatau ona i ai sau malamalama i le masini valve positioner.A e maua le avanoa, e sili ona faʻamavae faʻatasi aʻo faʻaaogaina, ma faʻaloloto le tulaga o vaega taʻitasi o le tulaga ma le igoa o vaega taʻitasi.O le mea lea, o le talanoaga puupuu o valve masini e oʻo mai i le iʻuga.O le isi, o le a tatou faʻalauteleina le malamalama e maua ai se malamalama loloto atu i le faʻatonutonuina o valve.

 

fa'alauteleina o le malamalama

Fa'alautele le malamalama tasi

 

O le pneumatic diaphragm faʻatonutonu valve i le ata o se ituaiga tapuni ea.Ua fesili nisi tagata, aisea?

Muamua, vaʻavaʻai i le faʻaogaina o le ea o le diaphragm aerodynamic, o se aafiaga lelei.

Lona lua, vaʻai i le faʻapipiʻiina o le valve core, lea e lelei.

Pneumatic diaphragm ea puna ea ventilation, o le diaphragm oomi i lalo vaipuna e ono ufiufi e le diaphragm, o lea e tuleia ai le ala valve e agai i lalo.E feso'ota'i le a'au o le valve i le va'a autu, ma fa'apipi'i i luma le va'a, o le ala lea o le ea o le alatoto Alu i le tulaga ese.O le mea lea, ua taʻua o le ea-to-close valve.Tatala sese o lona uiga pe a faʻalavelaveina le sapalai o le ea ona o le fausiaina poʻo le pala o le paipa ea, o le valve e toe setiina i lalo o le malosi o le tautotogo, ma o le valve ua toe tatala atoa.

E fa'afefea ona fa'aoga le valve tapuni ea?

O le fa'aogaina e va'ava'ai i le va'aiga o le saogalemu.O se tulaga talafeagai lea mo le filifili pe ki pe tape le ea.

Mo se faʻataʻitaʻiga: o le paʻu ausa, o se tasi o masini autu o le pusa, ma se valve faʻatonutonu o loʻo faʻaaogaina i le faʻaogaina o le vai e tatau ona tapuni le ea.Aisea?Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e faʻafuaseʻi ona motusia le kesi poʻo le sapalai eletise, o loʻo mumū pea le ogaumu ma faʻaauau pea ona faʻavevela le vai i totonu o le paʻu.Afai e faʻaaogaina le kesi e tatala ai le vaʻa faʻatonutonu ma faʻalavelave le malosi, o le a tapunia le alatoto ma o le a mu le paʻu i minute e aunoa ma se vai (mu mago).E matautia tele lenei mea.E le mafai ona taulimaina le faaletonu o le valve faatonutonu i se taimi puupuu, lea o le a taitai atu ai i le tapunia o le ogaumu.E tutupu faalavelave.O le mea lea, ina ia aloese mai le mu mago poʻo le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le ogaumu, e tatau ona faʻaogaina se valve tapuni kesi.E ui ina faʻalavelaveina le malosi ma o le valve faʻatonutonu o loʻo i ai i le tulaga matala atoatoa, o loʻo faʻaauau pea ona fafagaina le vai i totonu o le pusa vaʻa, ae o le a le mafua ai tupe mamago i totonu o le pusa ausa.O loʻo i ai pea le taimi e faʻatautaia ai le faaletonu o le valve faʻatonutonu ma o le ogaumu o le a le tapunia saʻo e taulimaina.

E ala i faʻataʻitaʻiga o loʻo i luga, ua tatau nei ona e maua muamua se malamalamaga i le auala e filifili ai le faʻaogaina o le ea ma le faʻaogaina o le ea!

 

Fa'alauteleina o le Malamalama 2

 

O lenei malamalama itiiti e uiga i suiga i aafiaga lelei ma le leaga o le tagata su'e.

O le valve faʻatonutonu i le ata o loʻo galue lelei.O le kamela fa'apitoa e lua itu AB, A o le pito i luma ma le B o le itu.I le taimi nei, o le itu A o loʻo faʻasaga i fafo, ma le liliu o le itu B i fafo o se tali.O le mea lea, o le suia o le A itu i le ata i le B itu o se tali masini valve positioner.

O le ata moni o loʻo i totonu o le ata o se faʻatonuga o le valve lelei, ma o le faʻailoga o le gaosiga o le 4-20mA.A 4mA, o le ea faailoilo tutusa o le 20Kpa, ma le faʻatonutonu valve ua tatala atoatoa.A oʻo i le 20mA, o le faailo o le ea tutusa o le 100Kpa, ma ua tapunia atoa le valve faʻatonutonu.

E iai tulaga lelei ma le le lelei o mea faʻapipiʻi valve masini

Tulaga lelei: pulea sa'o.

Le lelei: Ona o le pulea o le pneumatic, afai o le faailo o le tulaga e tatau ona toe fafagaina i le potu pulea tutotonu, e manaʻomia se masini faʻaliliu eletise faaopoopo.

 

 

Fa'alauteleina o le malamalama tolu

 

Mataupu e feso'ota'i ma malepe i aso uma.

O faʻaletonu i le taimi o le gaosiga o mea masani ma o se vaega o le gaosiga o gaioiga.Ae ina ia faatumauina le lelei, saogalemu, ma le tele, e tatau ona taulimaina faafitauli i se taimi talafeagai.O le taua lea o le tumau i le kamupani.O le mea lea, o le a tatou talanoaina faʻapuupuu le tele o faʻalavelave faʻafuaseʻi na feagai:

1. O le mea e maua mai i le valve positioner e pei o se laumei.

Aua ne'i tatalaina le faavaa pito i luma o le mea e tuu ai le valve;fa'alogo i le leo e va'ai pe ua ta'e le paipa puna o le ea ma mafua ai le lepa.E mafai ona faʻamasinoina lenei mea i le mata le lava.Ma fa'alogo pe o iai se leo le'o mai le potu ea ulufale.

Tatala le faavaa pito i luma o le mea e tuu ai le valve;1. Pe ua poloka le orifice faifai pea;2. Siaki le tulaga o le pa;3. Siaki le elasticity o le puna o faʻamatalaga;4. Tatala le alatoto faatafafa ma siaki le diaphragm.

2. O le gaosiga o le valve positioner e le manaia

1. Siaki pe o le mamafa o le ea o loʻo i totonu o le laina faʻamaonia ma pe ua paʻu ese le tootoo faʻamatalaga.O le laasaga sili lea ona faigofie.

2. Siaki pe sa'o le uaea laina faailoilo (faafitauli e tula'i mulimuli ane e masani ona le amanaiaina)

3. E i ai se mea e pipii i le va o le vili ma le armature?

4. Siaki pe talafeagai le tulaga fa'atusa o le isu ma le pa'u.

5. Siaki le tulaga o le vili vaega electromagnetic

6. Siaki pe talafeagai le fetuunaiga o le tautotogo paleni

Ona, o se faailo e tuʻuina atu, ae o le mamafa o le gaosiga e le suia, o loʻo i ai le gaioiga ae e le oʻo i le maualuga o le tau, ma isi.

 

 

Faalautelega o le malamalama

 

Fa'atonutonu le fetu'una'iga o le sasa o le valve

I le faagasologa o le gaosiga, o le faʻaaogaina o le valve faʻatonutonu mo se taimi umi o le a taʻitaʻia ai le taʻavale le saʻo.I se tulaga lautele, e i ai lava se mea sese tele pe a taumafai e tatala se tulaga faapitoa.

O le ta o le 0-100%, filifili le pito maualuga mo fetuunaiga, o le 0, 25, 50, 75, ma le 100, o loʻo faʻaalia uma o pasene.Aemaise lava mo masini valve positioners, pe a fetuutuunai, e tatau ona e iloa tulaga o vaega e lua tusi lesona i totonu o le tulaga, e taʻua o le fetuunaiga zero tulaga ma le umi fetuunaiga.

Afai tatou te avea ma faʻataʻitaʻiga o le vaʻa e tatala ai le ea, fetuunai.

Laasaga 1: I le mea e leai se fetuunaiga, o le potu faʻatonutonu poʻo le faʻailoga afi e tuʻuina atu le 4mA.E tatau ona tapunia atoa le alavai faatonutonu.Afai e le mafai ona tapunia atoa, fai se fetuunaiga e leai.A maeʻa le faʻaogaina o le zero, faʻafetaui saʻo le 50% mata, ma fetuutuunai le umi e tusa ai.I le taimi lava e tasi, ia maitauina o le tootoo o faʻamatalaga ma le alavai e tatau ona i ai i se tulaga tūsaʻo.A maeʻa le fetuunaiga, fetuunai le 100% mata.A mae'a le fetu'una'iga, fetu'una'i fa'afia mai le lima pito i le va o le 0-100% se'ia sa'o le tatalaina.

Fa'ai'uga;mai le fa'atonu fa'ainisinia i le fa'atonuga atamai.Mai se vaaiga faʻasaienisi ma tekinolosi, o le televave o le atinaʻeina o saienisi ma tekinolosi ua faʻaititia ai le malosi o tagata faigaluega o le tausiga o laina pito i luma.I le tagata lava ia, ou te manatu afai e te manaʻo e faʻaoga ou tomai faʻapitoa ma aʻoaʻo tomai, o se masini faʻapipiʻi e sili ona lelei, aemaise lava mo tagata faigaluega fou.I se faaupuga tuusa'o, e mafai e le tagata su'e atamai ona malamalama i nai upu i totonu o le tusi lesona ma na'o le fa'agaoioi o ou tamatamailima.O le a otometi lava ona fetuunai mea uma mai le fetuutuunai o le zero point i le fetuunaiga o le laina.Na'o le fa'atali se'i mae'a ta'alo ma fa'amama le vaaiga.Na o le alu ese.Mo le ituaiga masini, e tele vaega e manaʻomia ona faʻaumatia, toe faʻaleleia ma toe faʻapipiʻi e oe lava.E mautinoa lava o le a faʻaleleia atili ai ou lima-i luga o le gafatia ma faʻafiafia atili ai oe i lona fausaga totonu.

E tusa lava po o le atamai po o le le atamai, e faia se matafaioi iloga i le faagasologa atoa otometi gaosiga.O le taimi lava e "taia", e leai se auala e fetuunai ai ma otometi le pulea e leai se uiga.

 


Taimi meli: Aukuso-31-2023